1. Hjem
  2. »
  3. Om os
  4. »
  5. Vores historie

Vores historie

Löfbergs historie begynder i Karlstad i 1906. Det er historien om et familieejet kafferisteri, der udvikler sig fra at være en lille lokal virksomhed til at blive en international aktør. En virksomhed, hvor passionen for god kaffe og ansvarlighed altid har været der.

Her er vores historie

1906 – Brødrene Löfberg grundlægger Löfbergs

Det begynder i 1906, da brødrene Anders, John og Josef Löfberg importerer og sælger kaffe i Karlstad og omegn. Vores første adresse er Södra Kyrkogatan 1 i Karlstad, et stenkast fra vores hovedkontor i dag.

1911 – Vi begynder at riste vores egen kaffe

Vi begynder at riste vores egen kaffe i 1911 – omtrent samtidig med, at ordet “fika” begynder at blive brugt i Sverige. En tilfældighed? Måske, måske ikke. Én ting er i hvert fald sikkert, og det er, at vi altid har værnet om den svenske “fika-kultur”.

1920 – Löfbergs bliver lilla

I 1920’erne begynder vi at sælge vores kaffe i farverig emballage. Löfbergs Lyxblandning, som sælges i en lilla pakke, bliver den mest populære og kaldes i folkemunde Löfbergs Lila. Det er derfor, farven lilla er så speciel for os.

1960 – Vores risteri i Karlstad indvies

Löfbergs fortsatte med at vokse, og for at kunne opfylde behovene hos kaffeelskere over hele Sverige, indviede vi kafferisteriet i Karlstad i 1960. Vi rister, smager og pakker stadig meget af vores kaffe her.

1980 – Satsning på kaffe udenfor hjemmet

I 1980’erne lavede vi en investering, der specifikt var rettet mod hoteller, restauranter og caféer. Det lægger grundlaget for, at Löfbergs i dag er markedsleder inden for Out of Home i Sverige.

1990 – Löfbergs vokser udenfor Sverige

I 1990’erne tog vores internationalisering fart, og vi begyndte at eksportere kaffe til nye markeder. I dag eksporteres halvdelen af ​​vores kaffe, og vi har kontorer i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Letland og England.

1995 – Først i Sverige med økologisk kaffe

I 1995 importerede Löfbergs den første container med økologisk kaffe til Sverige. I dag er hele vores sortiment bæredygtigt certificeret, hvilket blandt andet har bidraget til, at vi er en af ​​verdens største aftagere og ristere af økologisk og Fairtrade-mærket kaffe.

2001 – Vi var med til at stifte ICP

I 2001 var vi med til at stifte International Coffee Partner (ICP), hvor vi sammen med andre familieejede kaffevirksomheder arbejder for at forbedre udviklingsmulighederne og levevilkårene for små kaffefarmere.

2012 – Löfbergs Lila bliver Löfbergs igen

I 2012 vender vi tilbage til vores oprindelige navn; Löfbergs. Men selvom farven lilla ikke længere er en del af vores navn, ligger den stadig vores hjerter nært. Det er endda varemærkebeskyttet i både Sverige og Estland.

2021 – Vores nye og moderne risteri er indvies

Den 1. juli 2021 – på vores 115 års fødselsdag – indviede vi vores nye og moderne risteri for hele bønner i Karlstad. Det er den største investering i virksomhedens historie. En investering i fremtiden, der afspejler vores ambition om fortsat at tilbyde kaffe, der både smager og gør godt i mindst 100 år endnu.