1. Hjem
  2. »
  3. Bæredygtighed
  4. »
  5. Certificeringer

Certificeringer

Arbejdet med certificeringer er et af de vigtigste værktøjer i vores bestræbelser på at skabe en mere bæredygtig kaffeproduktion.

Fairtrade

Fairtrade er en uafhængig produktmærkning med fokus på blandt andet menneskerettigheder.

Produkter der er Fairtrade-certificeret, sikrer f.eks. kaffefarmerne en mindstepris, hvis verdensmarkedsprisen på kaffe falder. Prisen bidrager således til at dække deres leve- og produktionsomkostninger, og hvis verdensmarkedsprisen er højere end mindsteprisen, bliver bønderne tilgodeset i form af Fairtrade Premiums.

I fællesskab investerer farmerne de midler, de får, når deres afgrøder bliver solgt som Fairtrade. Disse penge bruges for eksempel til bedre uddannelse, omlægning til økologi eller mikrolån. Fairtrade skaber på den måde forudsætninger for bedre arbejds- og levevilkår, såsom skolestipendier til videregående uddannelse og udstyr til grundskoler, nye og forbedrede vej-, el- og kloaksystemer samt støtte til lokale sundhedsfaciliteter og læger.

Økologi

Den økologiske certificering garanterer, at kaffen er produceret uden anvendelse af kemiske sprøjtemidler eller kunstgødning, samt at produktionen er bæredygtig

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance-certificeringen arbejder for at bevare den biologiske mangfoldighed og sikre levebrødet for arbejdere og farmere.

Fokusområderne er at mindske udslippet af drivhusgasser, stoppe fældning af skove, sikre naturen samt uddanne farmerne i at bruge deres land bedre og derved forbedre deres levestandard.