Bryggemetoder

Der er mange forskellige bryggemetoder at udforske. Her får du vores favoritter, og forhåbentlig vil du føle dig inspireret til at prøve en ny metode!

Kaffemaskine

Kaffemaskinen er nok den mest anvendte bryggemetode i de flestes hjem. Den er især god når man skal brygge kaffe til mange mennesker. Hvad mange gør forkert, når de brygger på kaffemaskinen er, at over- eller underdosere for at få en svagere eller stærkere kaffe. Vi anbefaler aldrig under- eller overdosering. Vælg i stedet en lysere eller mørkere ristningsgrad til kaffen.

Vores bedste tips til brygning på kaffemaskine

Vi anbefaler at 6-8g kaffe per 1,5 dl vand. Den optimale vandtemperatur er mellem 92-96°C.

Stempelkaffe

Stempelkanden er særdeles velegnet, når du vil lave en lille mængde kaffe. Det er vigtigt, at du vælger en kaffe som er grovere malet end almindelig formalet kaffe til kaffemaskine.

Vores bedste tips til brygning med stempelkande

For at udvinde de fine aromaer fra den malede kaffe skal kaffen trække i cirka 4 minutter. Den optimale vandtemperatur er mellem 92-96°C.

Pour over

Vi kan varmt anbefale håndbrygning til dem, der vil eksperimentere med nye bryggemetoder.

Vores bedste tips til håndbrygning

Dosering: 60-70g kaffe /liter vand. Hæld først lidt varmt vand gennem filteret for at trække papirsmagen ud. Opvarm vandet til 93°C og hæld lidt af vandet over kaffen – kun så det lige dækker. Vent 30 sekunder og hæld forsigtigt det resterende vand over kaffen.

Hele bryggeprocessen tager cirka 2,5 minutter, men du kan justere bryggetiden ved at male kaffen grovere eller finere.

Espresso

Stærk og fyldig espresso laves bedst af fintmalede bønner og tilberedes bedst i en espressomaskine.

Sådan brygger du en god espresso

Afvej den korrekte mængde espressomalet kaffe. Bryggetiden skal være 25 til 30 sekunder. Skummet på overfladen, eller cremen som det også kaldes, skal være gyldenbrunt og dække hele overfladen af ​​espressokoppen.