1. Hjem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Artikler og rapporter
  6. »
  7. Kajsa-Lisa om Löfbergs bæredygtighedsarbejde

Kajsa-Lisa om Löfbergs bæredygtighedsarbejde

I dag er vi langt fra at udnytte kaffens fulde potentiale. Det ønsker vi hos Löfbergs lave om på. I vores bæredygtighedsarbejde ønsker vi at bidrage til en 100 procent cirkulær produktion og forbrug af kaffe, helt uden spild.

– Klimaforandringerne påvirker allerede kaffeindustrien i høj grad, og vi er nødt til at gøre noget. Det handler om, at udledningen skal falde i hele værdikæden, vi kan ikke klimakompensere udfordringerne væk i kaffeindustrien, siger Kajsa-Lisa Ljudén, bæredygtighedschef i Löfbergs.

Kaffes klimapåvirkning er størst på dyrkningsniveau med over 80 procent, og derfor retter vi mange af vores indsats mod farmer-landene. Samtidig arbejder vi også på at reducere påvirkningen fra vores produktion og drift.

– Vi har længe arbejdet på at reducere de ressourcer, vi bruger – alt fra at udvikle tyndere emballagematerialer til at arbejde med energieffektivisering og reduceret klimaudledning. Takket være en stor drivkraft fra organisationen har vi i løbet af året videreudviklet vores system for at reducere spild både fra lager og produktion, siger Kajsa-Lisa Ljudén.

Men ambitionen om en cirkulær og fossilfri drift handler om mere end blot at reducere ressourceforbruget. Der kræves en smartere produktion og produktdesign, der muliggør cirkularitet af materialer og minimering af spild samt mere bæredygtige forbrugsmønstre. Mens der på dyrkningsniveau er brug for regenerative landbrugsmetoder, der både bidrager til stærkere økosystemer og til øgede indkomster for farmerne.

– Det handler om at tænke nyt, at turde og finde partnere, der gerne vil i samme retning. Meget af vores cirkulære arbejde kommer fra et stort drive i organisationen, det gør mig både stolt og håbefuld siger Kajsa-Lisa Ljudén.