1. Hjem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Artikler og rapporter
  6. »
  7. Kaffegrums – gødning til haver og planter

Kaffegrums – gødning til haver og planter

Kaffegrums er fremragende at bruge som gødning til haver og planter. Det er rig på næringsstoffer som fosfor, nitrogen og kalium, som er vigtige for planternes vækst og udvikling. Kaffegrums kan bruges til både potteplanter og ude i blomsterbedene.

Hvordan anvendes kaffegrums som gødning?

Kaffegrums kan bruges som gødning på to måder

Hvor ofte skal du gøde med kaffegrums?

Hvor ofte du skal gøde med kaffegrums afhænger af plantetypen. Hortensia, roser og pelargonier er eksempler på planter, der elsker kaffegrums. Disse planter kan gødes med kaffegrums op til fire gange om året.

Bæredygtighed

At bruge kaffegrums som gødning er en god måde at reducere madspild og være mere bæredygtig. Kaffegrums er et almindeligt restprodukt, som ofte ender i skraldespanden. Ved at bruge kaffegrumset som gødning kan vi genanvende en værdifuld ressource og samtidig give vores planter de næringsstoffer, de har brug for.

Fordele ved at bruge kaffegrums som gødning:

Sådan passer du på din kaffegrums

For at kunne bruge kaffegrumset som gødning er det vigtigt, at det er tørt. Du kan lade kaffegrumset dryppe af i et dørslag eller tørre det på en tallerken. Når kaffegrumset er tørt, kan du opbevare det i en glaskrukke eller plastikboks.